RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Президент Німеччини засудив спробу штурму Рейхстагу під імперськими прапорами

Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр засудив протестувальників, які у суботу, 29 серпня, провели акцію непокори з вимогами скасування обмежувальних заходів через COVID-19 і намагалися увірватися в німецький парламент Рейхстаг.

Про це повідомляє Daily Mail.

Як повідомлялося, пізно увечері 29 серпня сотні протестувальників в Берліні порушили захисний бар'єр і почали штурмувати будівлю парламенту. Деякі з причетних несли прапор колишньої імперської Німеччини, який зараз характерний для ультраправою групи Рейхсбюргер.

Штайнмаєр заявив, що використання прапорів Рейху та правих провокацій є "неприйнятною атакою на серце нашої демократії. Ми ніколи не приймемо цього".

За словами Штайнмайєра, люди мають право висловлювати свій гнів з приводу карантинних обмежень, в тому числі демонстраціями, однак ніхто не має права сіяти хаос і використовувати в своїх цілях екстремізм.

"Моє співчуття закінчуються там, де протестувальники дозволяють використовувати себе ворогам демократії та політичним агітаторам", - додав він.

Співголова німецької партії "Зелені" Роберт Габек закликав до ретельного розслідування інциденту.

"Той факт, що нацисти з прапорами імперської війни намагаються штурмувати Бундестаг, нагадує найтемніший період в історії Німеччини", - сказав він.

Поліція Берліну застосувала сльозогінний газ, щоб відігнати протестувальників, близько 300 людей були заарештовані перед Рейхстагом і після інциденту в російському посольстві.

Як повідомляв "Апостроф", в Римі (Італія) заражені коронавірусом COVID-19 мігранти з Нігерії намагалися втекти з клініки, під час нападу покусавши лікарів.