RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

У Греції через потужний циклон загинули люди: уряд закликає до пильності

Після потужного середземноморського циклону "Янос", який обрушився на узбережжя Греції, п'ятеро людей зникло безвісти. Двох з них в суботу, 19 вересня, знайшли вже мертвими.

Про це повідомляє Афінське Македонське агентство новин.

Проходження циклону призвело до випадання великої кількості опадів на грецьких островах в Іонічному морі і на узбережжі континентальної Греції. У багатьох районах затоплені дороги і будинки. В особливо постраждалому селі Музакі потік води зруйнував будівлю медичного центру. На жаль, є людські жертви.

Як сказано в повідомленні тіло 63-річного фермера знайшли в полі біля міста Кардиця, де він працював, а ще одна літня жінка потонула в затопленому будинку.

Рятувальники шукають 40-річну жінку, яку віднесло на машині потужним потоком води річки Памісос, яка вийшла з берегів. Її автомобіль знайшли, проте жінки там не виявилося. Ще двоє зниклих без вісти в районі - дівчина і 35-річний чоловік.

У зв'язку із загибеллю людей прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс висловив співчуття у себе в Twitter. Глава уряду також закликав громадян зберігати пильність у зв'язку із загрозою через циклон "Янос".

"Зараз важливим є захист життів. Всі постраждалі райони отримають негайну підтримку ", - підкреслив він.

Як повідомляв "Апостроф", на США разом з лісовими пожежами обрушився потужний ураган "Саллі", який приніс повені через зливи.