RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

У Німеччині закінчилися секретні навчання американських військових: до чого готувалися

У п'ятницю, 23 жовтня, у Німеччині завершилися секретні навчання європейського командування збройних сил США (EUCOM). Американські військові вправлялися у навичках швидко мобілізуватися в разі загрози.

Про це йдеться в повідомлення видання Міністерства оборони США Stars and Stripes.

В навчаннях Austere Challenge 2021 брали участь 400 військовослужбовців з США і НАТО. Впродовж тижня вони моделювали ситуації, як будуть відповідати союзники в разі початку військових дій.

"Навчання мають широкий фокус. Ми працюємо над безліччю наборів проблем", - прокоментував секретні навчання генерал-майор і керівник навчань EUCOM Джон Бойд.

Хоча проведені навчання були секретними, відомо що військові відпрацьовували об'єднання сухопутних, морських, повітряних, космічних військових і кіберсил в разі початку конфлікту.

Однією з причин навчань в оборонному відомстві США назвали значну активність Росії, яка викликає стурбованість у американських військових.

Як повідомляв "Апостроф", у вересні в Україні пройшли масштабні військові навчання за участю нацгвардійців, прикордонників, рятувальників, співробітників правоохоронних органів і військових. Силовики вчилися боротися з терористами, знешкоджувати диверсантів і протистояти російській агресії.