RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

14 травня

13 травня

Всі новини

Мутація коронавірусу в норок: хворобу виявили поруч з Україною

На одній з норкових ферм в Польщі підтвердили випадки зараження коронавірусом SARS-CoV-2, який спочатку було виявлено в Данії і деяких інших європейських країнах.

Про це повідомили у вівторок, 24 листопада, на сайті Гданського медичного університету.

Під час перевірки, яку проводили фахівці дослідних центрів Гданська у співпраці з ветеринарами, у 8 з 91 норки на одній із ферм у Поморському воєводстві було підтверджено зараження коронавірусом.

Тестування на коронавірус серед норок і працівників ферм почали після того, як у норок в Данії був виявлено мутований вірус. Під час перевірок раніше було виявлено 18 випадків коронавірусу в працівників ферм, однак вважається малоймовірним, що вони заразилися від тварин.

Нагадаємо, що нову мутацію коронавірусу SARS-CoV-2, яка стрімко поширюється по світу після виявлення вогнища в Данії на фермах з розведення норок, зафіксували також в Греції. Як відомо, крім Данії, випадки коронавірусу норок були зафіксовані в США, Іспанії, Італії, Нідерландах і Швеції.

Як повідомляв "Апостроф", в Європейському центрі профілактики та контролю захворювань (ECDC) заявили, що передача COVID-19 серед популяцій норок може призвести до швидкої мутації вірусу, який може стати більш заразним і смертоносним.