RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Коронавірус може стати більш смертоносним: вчені озвучили тривожний прогноз

У Європейському центрі профілактики та контролю захворювань (ECDC) заявили, що передача COVID-19 серед популяцій норок, яку було зафіксовано в Данії і ще декількох країнах Європи, може привести до швидкої мутації вірусу, який може стати більш заразним і смертоносним.

Про це повідомляє видання Daily Mail

У керівництві щодо стримування поширення коронавірусу між норками і людьми, яке в понеділок, 16 листопада, поширили в ECDC, йдеться, що поширення вірусу серед норок може привести до появи проблемних варіантів вірусу в майбутньому.

"В даний час існує висока ступінь невизначеності, і потрібні подальші дослідження щодо природи цих мутацій і їх наслідків для таких питань, як ефективність вакцини, повторні інфекції і поширення або серйозність вірусу", - сказано в заяві.

У ECDC рекомендували країнам прийняти ряд захисних заходів на норкових фермах, включаючи регулярне тестування працівників і місцевих жителів, а в разі будь-якого зараження COVID-19 - секвенування вірусу для перевірки на мутації.

Агентство охорони здоров'я також закликало до регулярного тестування тварин, а також до введення додаткових запобіжних заходів для обмеження потенційного поширення вірусу від норок до людини. Вони можуть включати в себе вибракування норки і знищення шкурок з заражених ферм, а також посилені запобіжні заходи серед ветеринарів, виробників норки і їх партнерів у хутряній промисловості.

У звіті ECDC відзначається, що ризик для населення в цілому від штамів коронавірусу, пов'язаних з норками, ймовірно, низький, але набагато вищий для тих, хто працює з норкою, і для вразливих з медичної точки зору людей, які проживають в районах з високою концентрацією звіроферм .

Як повідомляв "Апостроф", уряд Данії ухвалив рішення приспати всіх норок на фермах у всій країні через виявлену мутацію коронавірусу, яка почала передаватися від тварин людям.