RU  UA

Не треба закривати очі: журналіст розповів про ставлення поляків до війни на Донбасі

Польський журналіст, етнограф, політолог і публіцист українського походження Петро Андрусечко зазначив, що дуже важливо нагадувати всій Європі, що війна на сході України триває увесь цей час. Він також розповів про ставлення поляків до війни на Донбасі.

Про це Андрусечко повідомив в ефірі програми "Всьо по бєспрєдєлу" на Апостроф TV.

За його словами, багато хто вже забуває про війну, що триває на сході України. Водночас в Польщі є ті, хто підтримує Україну з подій на Майдані 2013 року.

"Але не треба закривати очі на те, що в нас так само є люди, які критично ставляться до України. У нас працює російська пропаганда. Чесно кажучи, це мене дивує більше, ніж те, що вона працює в України. Мені здавалося, що в Польщі це вже закрита тема, що немає місця для російської пропаганди. Але є сайти, які транслюють російську повістку дня, і їх достатньо багато", - зауважив журналіст.

Як додав Андрусечко, проросійські ЗМІ в Польщі охоплюють велику кількість людей. Також з’явилися польські відкрито проросійські політичні сили.

"Навіть не те що відкрито, але вони критикують Україну через історичні наші негаразди та тепліше ставляться до Росії", - пояснив він.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що бойовики на Донбасі пішли на підлу провокацію перед Великоднем, є втрати.