RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

У Британії голова МОЗ влип у гучний скандал через поцілунок з колегою

Міністр охорони здоров'я Великої Британії Метт Хенкок подав у відставку після публікації фотографій британським таблоїдом Sun 25 червня, на якій він цілується зі своєю давньою подругою з часів навчання в Оксфорді Джиною Коладанджело. Обидва мають сім'ї і дітей.

Про це повідомляє BBC News.

Більш того, причиною відставки також стало порушення правил про соціальну дистанцію через пандемію коронавірусної інфекції, які сам же Хенкок рекомендував ввести.

З початку пандемії Метт Хенкок неодноразово повторював про важливість дотримання громадянами соцдістанціі, особливо в місцях скупчення людей.

"Я розумію, на які величезні жертви пішов кожен в цій країні, і ті з нас, хто встановлюють ці правила, повинні їх дотримуватися. І тому я повинен піти у відставку", - написав глава МОЗ в проханні про відставку, спрямоване прем'єрміністру Борису Джонсону.

Крім того, скандал підсилює те, що міністр найняв Коладанджело своїм особистим помічником на громадських засадах, а потім призначив її до складу ради МОЗ.

Він вибачився перед своєю сім'єю і близькими і додав, що в цей час повинен бути поруч з дітьми, яких у нього троє.

"Найменше я хотів би, щоб моє особисте життя відвернула увагу і завадила нашій зосередженості на головній меті - вихід із цієї кризи", - йдеться в документі.

Від міністра внутрішніх справ і міністра фінансів на посаду нового глави МОЗ на даний момент перекочував Саджид Джавід.

Раніше ми писали, як заявляв міністр охорони здоров'я Великої Британії Метт Хенкок, в Індії був виявлений варіант COVID-19 "Дельта", який приблизно на 40% більше заразний і стрімко поширюється по планеті.