RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

У Польщі нестача працівників з України - відкриті тисячі вакансій

У Польщі з'явилася нестача працівників з України через те, що восени збільшився обсяг роботи через більший попит на продукцію.

Про це пише польське видання Rzeczpospolita.

Агентства з працевлаштування не можуть заповнити вакансії, кажучи, що їм не вистачає українських заробітчан.

Так, президент агентства з працевлаштування Personnel Service Кшиштоф Інглот поінформував, що в його компанії висять в актуальних 2 500 відкритих вакансій для трудових мігрантів. За його словами, бізнес в Польщі тепер шукає співробітників, а не клієнтів, як раніше.

Експерти заявляють, що це пояснюється двома факторами: відновлення економіки і зростання попиту на робочі місця, а також конкуренція з боку інших країн.

Водночас за останні півроку в Польщі зареєстрували рекорд за кількістю заяв про прийом на роботу - до 1 млн. Уже вкотре більша частина з них - українці.

"Незважаючи на пандемію, у нас рекордна кількість іноземних робітників. За нашими оцінками, це близько 2 млн осіб, більшість з яких з України", - повідомив директор з продажу EWL Group Міхал Вежховський.

Нагадаємо, українців продовжують залучати до Польщі хорошими зарплатами, які в Україні на аналогічних посадах не отримують. Водіям, сварщикам і сімейним лікарям пропонують від 70 тисяч гривень.