RU  UA

Вибирала між грошима та демократією: Данілов розповів, як Німеччина сама себе втратила

Блокуванням поставок летальної зброї Україні Німеччина фактично стала на бік Росії і показала, що для неї важливіші гроші, а не демократія.

Про це в інтерв'ю у програмі Security Talks із Валентином Бадраком на Апостроф TV розповів секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов.

"Я вважаю, що ми її не втратили, вона сама себе втратила. Вона є партнером Російської Федерації. І коли на сьогодні йдеться про демократію та гроші, то потрібно обирати: або ви обираєте демократію, або ви обираєте гроші. Якщо країна обирає гроші, чи вона має на це право? Може, і має. Але тоді не слід говорити про демократію", - заявив український чиновник.

За його словами, Росія повністю заволоділа Білоруссю і за допомогою міграційної кризи створює великі проблеми Литві та Польщі, а тим часом Меркель двічі спілкувалася з диктатором Лукашенком з приводу "мігрантів", проте ніхто в демократичному світі навіть не згадав про білоруську опозиціонерку Марію Колеснікову, яка отримала 12 років в'язниці.

"Ніхто не сказав: "Відпустіть жінку, за що ви дали їй 12 років?" Розумієте? Якщо казати про демократію, то казати про кожну людину, яка цю демократію обстоює. А якщо ви вирішуєте лише свої питання, щоб у вас не було проблем із тими людьми, яких Путін спільно з Лукашенком використовує як біологічний напад на країни НАТО, то тут потрібно обирати", - резюмував Данілов.

Детальніше на сайті "Апостроф": У нас є зброя проти Росії, на яку ніхто не звертає уваги - Олексій Данілов