RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Джонсон закликав НАТО дати Україні летальну зброю: треба зупинити танки Путіна

Британський прем'єр Борис Джонсон заявив, що НАТО має серйозно збільшити допомогу Україні летальним озброєнням, адже Альянс має можливість, а Київ - потребу.

Про це із посиланням на джерело повідомляє британська Guardian.

На закритій зустрічі лідерів НАТО Джонсон сказав, що Захід не може розраховувати на якийсь можливий відступ Росії, і зауважив, що історія засудить їх, якщо вони не зроблять достатньо, щоб допомогти Україні.

Джерело видання розповіло, що британський прем'єр заявив лідерам, що всі вони хочуть, щоб Путін "схаменувся і відправив свої танки назад" , але сказав, що цього не станеться. “Він пхатиметься далі... у нього лише передні передачі”.

Джонсон сказав, що спротив України "докорінно змінив геополітику Європи" і що він вимагає переоцінки підтримки, яку пропонує Захід.

"Люди спитають - чи достатньо ми зробили?" — сказав він їм, сказавши, що лідери країн НАТО не можуть "відмовити їм у момент агонії".

Раніше "Апостроф" повідомляв, що президент Володимир Зеленський виступив онлайн на саміті НАТО і заявив, що в умовах воєнного часу Україна потребує військової допомоги без обмежень і готова заплатити НАТО за надану техніку.