RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Російська ракета залетіла в Польщу: путінського дипломата викликали "на килим"

Під час масованої атаки Росії по Україні 29 грудня одна з ракет залетіла на територію Польщі, чим порушила її повітряний простір. Міністерство закордонних справ країни викликало голову російської дипломатичної місії Андрія Ордаша "на килим".

Про це заявило МЗС Польщі.

Читайте також: Допомога вже готова: країна-союзник України відреагувала на терор з боку росіян

"Увечері заступник міністра закордонних справ Владислав Теофіл Бартошевський подзвонив тимчасовому повіреному у справах РФ Андрею Ордашу і вручив йому ноту, в якій МЗС вимагає пояснити інцидент, пов'язаний із порушенням повітряного простору Республіки Польща крилатою ракетою та негайне припинення такої діяльності", - йдеться у заяві.

У свою чергу, Ордаш зазначив, що Польща нібито не надала жодних доказів порушення російською ракетою повітряного простору, передає Sky News.

"Мені вручили ноту, в якій містилося бездоказове твердження, що нібито вранці 29 грудня повітряний простір Польщі порушив літальний об'єкт, який польські фахівці ідентифікували як російську керовану ракету", - зауважив дипломат РФ.

Оперативне командування Збройних Сил Польщі в Х (колишній Тwitter) повідомило 29 грудня, що вранці у повітряний простір країни з боку кордону з Україною влетів неопізнаний повітряний об'єкт, який з моменту перетину кордону і до зникнення сигналу спостерігали радіолокаційні засоби системи протиповітряної оборони Польщі.

Після цього глава польської держави Анджей Дуда скликав термінову нараду військових і силовиків для встановлення походження невідомого об'єкта. За її підсумками начальник Генштабу генерал Вєслав Кукула повідомив, що є всі підстави стверджувати, що польський повітряний простір перетнула російська ракета, передає RMF24.

Як пише Onet, командувач польських оперативних Збройних Сил генерал-майор Мацей Кліш зазначив, що у повітряному просторі Польщі ракета була орієнтовно впродовж трьох хвилин та порушила орієнтовно 40 кілометрів простору.

Нагадаємо, що 29 грудня Росія випустила по Україні 87 ракет повітряного базування Х-101/Х-555 з літаків Ту-95МС та 27 "шахедів". Українська ППО збила 114 повітряних цілей з 158.

  • Вас може зацікавити:

У Львові від російської ракети загинув відомий баскетболіст: був найкращим в Україні

Породіллі і новонароджені дивом врятувалися: страшні подробиці ракетної атаки по пологовому будинку у Дніпрі

У Києві розбирають завали після ракетного удару 29 грудня: багато жертв