RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Німеччина спростила отримання громадянства: як змінилась процедура

Влада Німеччини спростила процедуру отриманя громадянства та дозволила у країні множинне громадянство.

Про це інформує "Німецька хвиля".

Зокрема, Бундестаг ухвалив закон, який передбачає спрощення процедури отримання громадянства. Ініціатори зазначали, що документ покликаний прискорити натуралізацію іноземців у ФРН. Відтепер для отримання громадянства Німеччини громадянам інших країн необхідно прожити п'ять років замість нинішніх восьми.

Читайте також: Українців чекають проблеми з житлом ще в одній країні Європи

Ба більше, іноземці можуть отримати німецьке громадянство за три роки, якщо володіють німецькою мовою, беруть участь у волонтерській діяльності та мають професійні успіхи. Ухвалений закон також дозволяє іноземцям проживати у Німеччині, маючи множинне громадянство - від них не вимагатимуть відмовитися від "першого" паспорту.

Народжені у ФРН діти іноземців автоматично отримуватимуть німецьке громадянство за умови, якщо один з батьків мешкає в Німеччині понад 5 років. Станом на цьогодні громадянство надається, якщо що один із батьків проживає в Німеччині понад вісім років.

"Ми хочемо, щоб люди, які вже давно є частиною нашого суспільства, також могли брати участь у формуванні нашої країни демократичним шляхом. Нашій демократії потрібні люди, які відстоюють її і роблять її сильною", - заявляла міністерка внутрішніх справ ФРН Ненсі Фезер, презентуючи документ ще влітку 2023 року.

Разом з тим, ухвалений закон передбачає й обмеження для певних категорій людей. Німецьке громадянство не надаватимуть громадянам, які то вчиняють "антисемітські, расистські або інші дії з мотивів, що зневажають людську гідність". Ще однією перешкодою на шляху до отримання паспорта ФРН стане поведінка, що "демонструє невизнання рівноправності чоловіків і жінок", а також багатоженство.

Раніше ми розповідали, скільки українців виїхало в Канаду після початку війни.

Вас може зацікавити:

Яку роботу пропонують українцям в Угорщині: список вакансій

Скільки людей виїхало за кордон з 2022 року і скільки зараз живе в Україні: демограф назвала цифри

Країна-сусідка України закрила центр допомоги біженцям