RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

В Польщі заговорили про додаткові обмеження на українські товари: що кажуть в Кабміні

Заступник міністра сільського господарства Польщі Міхал Колодзейчак заявив, що не виключає варіант одностороннього ембарго на імпорт агропродовольчої продукції з України за відсутності співпраці з української сторони.

Про це йдеться у повідомленні RMF24 з посиланням на Polsat News.

Читайте також: Страйк польських фермерів: як зараз курсують потяги у Польщу

Колодзейчак повідомив, що міністр Чеслав Секерський має поговорити зі своїм українським колегою Миколою Сольським у середу.

"М’яч на боці України. Або ви домовитеся з Польщею, або нам доведеться запроваджувати подальші обмеження на імпорт українських товарів", – заявив заступник міністра сільського господарства.

Представник Міністерства сільського господарства також анонсував переговори з протестуючими фермерами, які розпочнуться наступного тижня.

Наразі до Польщі не можна ввозити пшеницю, кукурудзу, соняшник та ріпак.

Разом з цим варто зазначити, що польські фермери, які блокують кордон з Україною, висувають дві головні вимоги.

"Є дві вимоги фермерів польських та загальноєвропейських, які є ідентичними. Це в частині послаблення вимог зеленого курсу до діяльності фермерів в Європейському союзі. І це в частині повернення пільг і дотацій, які були скасовані або плануються до скасування", - сказав перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький в ефірі телемарафону, повідомляє РБК-Україна.

Він також додав, що є й інші вимоги, зокрема, політичного характеру: "Є присутні певні вимоги більш політичного характеру, які не мають відношення до спільної аграрної політики, які в принципі не мають відношення до аграрного сектору ні європейських країн, ні України, ні нашої зовнішньої торгівлі".

Висоцький зауважив, що Кабмін веде перемовини з урядом Польщі та відповідними профільними міністерствами. Проте з окремими політичними силами Польщі, які підтримують акції протесту на кордоні, таких перемовин немає.

Раніше ми повідомляли, що Україна знайшла вихід, щоб обійти блокування польського кордону.

  • Вас також може зацікавити:

"Кожен тракторист отримує по 100 євро": українські водії розкрили деталі блокади кордону в Польщі

Українські перевізники розпочали дзеркальну блокаду польських вантажівок: фото і відео

Блокада кордону України: польський міністр підтримав фермерів і висунув вимоги до Єврокомісії