RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Європарламент подасть до суду на Єврокомісію через гроші для Орбана: спливли скандальні подробиці

Європарламент подасть до суду на Єврокомісію через розблокування Угорщині 10,2 млрд євро, які були заморожені через проблеми з корупцією та верховенством закону.

Про це пише Politico.

Читайте також: "Лише втрачатиме території": Орбан зробив нову скандальну заяву в бік України

Комітет Європарламенту з правових питань вважає, що розблокування коштів було порушенням зобов'язання щодо захисту грошей платників податків від неправомірного використання.

"Ми вважаємо, що у нас є вагомі аргументи, оскільки Комісія суперечила сама собі у питанні про те, чи дотримується Угорщина верховенства закону", - заявив депутат Європарламенту Даніель Фройнд.

Наразі не існує прецедентного права щодо того, яку свободу дій має Єврокомісія при ухваленні рішення про заморожування коштів відповідно до загальних положень.

Лідери політичних груп зустрінуться, щоб дати голові Європарламенту Роберті Метсолі остаточне зелене світло на подання позову на Єврокомісію до суду до останнього терміну, призначеного на 25 березня.

Нагадаємо, глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн у грудні 2023 року розблокувала кошти ЄС для Угорщини, які були заморожені через проблеми з корупцією та верховенством закону. Цей крок було зроблено напередодні вирішального саміту, на якому прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан погрожував підірвати спільну позицію ЄС щодо України.

Раніше ми розповідали про зустріч Трампа та Орбана.

  • Вас також може зацікавити:

Попри блокування Угорщиною: ЄС ухвалить пакет допомоги Україні на 50 млрд євро

Що буде з Україною, якщо Орбан очолить Єврораду: голова угорців Києва озвучив прогноз

Орбан і Фіцо змінили риторику щодо України: з’явилося пояснення несподіваної "доброти"