RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Польські фермери згорнули блокаду на одному з пунктів пропуску, рух транспорту вільний

Польські протестувальники ввечері 22 березня, як і обіцяли, розблокували рух вантажівок біля пункту пропуску "Зосин - Устилуг" й наразі рух транспорту вільний.

Про це повідомляє Держприкордонслужба.

Читайте: Польща зупинилася в заторах через найбільший протест фермерів: карта

"Згідно з інформацією від польських колег, о 21:10 протестувальники завершили загальнопольський мітинг перед ППр "Зосин", - йдеться у повідомленні.

Наразі, як зазначається, пропуск автобусів, легкових та вантажних транспортних засобів в обох напрямках здійснюється у звичному порядку.

Зазначимо, що страйки у Польщі розпочалися ще на початку листопада 2023 року, коли польські перевізники заблокували рух вантажівок у пунктах пропуску "Краківець-Корчова", "Ягодин-Дорогуськ" та "Рава-Руська-Гребенне" нібито через надмірну конкуренцію після лібералізації міжнародних перевезень між Україною та Євросоюзом.

Через три тижні до страйків долучилися й польські фермери, які протестували на пункті пропуску "Шегині — Медика", стверджуючи, що імпорт продовольства з України підриває їхню конкурентоспроможність. Крім того, вони не погоджуються з обмеженнями, які на них накладає політика Зеленого курсу ЄС.

Польські фермери наголошують, що конкуренція Києва вдарила по їхнім прибуткам, оскільки українські виробники не пов'язані правилами Євросоюзу.

Відтоді блокада пунктів пропуску на кордоні з Україною то затухає, то розгоряється з новою силою, під час якої мітингувальники іноді вдаються до відверто злочинних дій, висипаючи українське зерно з вантажівок та залізничних вагонів, та навіть закликали Володимира Путіна навести лад у Варшаві та Брюсселі.

Нагадаємо, що вчора польські протестувальники частково розблокували рух на пункті пропуску "Шегіні-Медика".

  • Читайте також:

Чи будуть закриті кордони з Україною: Туск дав остаточну відповідь

ЄС продовжить безмитний режим для України, європейські фермери отримають "бонуси"

З Польщі депортували українських журналістів: розслідували торгівлю Варшави з Росією