RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Чому поляки не збили російську ракету: у Варшаві озвучили дивне пояснення

Польська ППО не збила російську ракету, яка залетіла до повітряного простору країни, через загрозу для місцевих мешканців.

Подібну заяву зробив речник Оперативного командування Збройних сил підполковник Яцек Горишевський.

За його слвоами, польська армія слідкувала за російською ракетою та знала її орієнтовний маршрут. Військові чекали, коли ворожа ціль залишить повітряний простір Польщі.

Читайте також: Польща вимагає від Путіна пояснень: з'явилася реакція на ранкову ракетну атаку

Офіцер зазначив, що росіяни спеціально використовують тактику, коли ракети постійно маневрують і лише згодом атакують необхідні цілі. Рішення про те, що системи ППО не будуть знищувати російську ціль, ухвалило Оперативне командування ЗС Польщі.

"Російська Федерація навмисно маневрує своїми ракетами таким чином, щоб вони робили коло і вражали цілі в Україні із заходу. Рішення базувалося на інформації з наших радіолокаційних систем. Оцінка траєкторії, швидкості та висоти польоту ракети вказувала на те, що вона покине наш повітряний простір", - продовжив речник.

Підполковник армії Польщі наголосив, що для цивільного населення існувала б небезпека, якби російську ціль намагалися уразити системи ППО. Ворожа ракета важить понад дві тонни, з яких 400 кг - бойове навантаження. Після бойової роботи протиповітряної оборони уламки ракети впали би на території Польщі.

"Сюди ж потраплять і залишки ефектора, який використовувався для збиття самої ракети", - додав Горишевський, пояснюючи, чому Польща не стала збивати російську ракету у своєму повітряному просторі.

Раніше ми розповідали, що росіяни завдали третього масованого ракетного удару поспіль.

Вас може зацікавити:

Смертельний нічний удар по Хмельницькому: фото, відео і дані про жертв

Удар по ДніпроГЄС, чим загрожує зупинка електростанції Україні

Серед загиблих – дівчинка з батьком: у Запоріжжі зросла кількість жертв