RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

На українських дітей-біженців у Польщі чекає "новинка": що зміниться з 1 вересня

З нового навчального року, тобто вже з 1 вересня, усіх дітей українських біженців, які через війну перебувають у Польщі, зобов’яжуть відвідувати місцеві школи. Відповідний законопроєкт наразі готує Міністерство освіти країни.

Про це, як повідомляє Радіо Свобода, розповіла заступниця міністра Йоанна Муха.

Читайте: Допомога українцям у Польщі: що зміниться з 1 липня

За її словами, документ вже знаходиться на завершальному етапі.

Посадовиця розповіла, що після міжурядових консультацій з українськими колегами, які відбулися у Варшаві наприкінці березня, стало відомо, що в Польщі приблизно 50-60 тисяч українських дітей не охоплені системою освіти.

Вона зазначила, що Київ виявив неабияку зацікавленість у тому, щоб був впроваджений обов’язок відвідувати польські школи українськими дітьми, та запропонував співпрацю.

"Більша частина цієї програми вже готова, чекаємо на погодження закону і тоді офіційно поінформуємо про деталі", – повідомила Йоанна Муха.

Попередньо відомо, що для маленьких українців у польських школах запровадять спеціальні уроки української мови. Для цього працевлаштують вчителів із України, для яких навіть запропонують спрощену процедуру нострифікації дипломів.

Також не виключено, що дітей навчатимуть європейської інтеграції. У Міносвіти вважають, що ці знання знадобляться у світлі майбутнього вступу України до Європейського Союзу.

Нагадаємо, раніше ми писали, що діти біженців з України можуть влаштуватися у безкоштовні вечірні школи у п'ятьох містах Польщі.

  • Читайте також:

Скільки українців залишаться в Чехії назавжди: стала відома цифра

Скільки українців у Литві повернуться додому: дані дослідження

Половина не повернеться додому? У Польщі провели опитування серед жінок з України