RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

​Урсула фон дер Ляйєн у випадку переобрання пообіцяла створити Європейський оборонний союз

Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн пообіцяла, у випадку переобрання на другий термін, створити в найближчі п'ять років "справжній Європейський оборонний союз".

Про це повідомляє Reuters.

"Держави-члени завжди нестимуть відповідальність за свої війська, від доктрини до розгортання. Але Європа може зробити багато чого, щоб підтримати і координувати зусилля зі зміцнення оборонної промислової бази, інновацій та єдиного (європейського) ринку", - заявила фон дер Ляєн.

Вона також підтвердила, що планує призначити європейського комісара з оборони і сказала, що Єврокомісія представить "Білу книгу щодо майбутнього європейської оборони" в перші 100 днів свого наступного строку. Вона сказала, що великі оборонні проєкти ЄС "повинні зосередитися на наших найбільших спільних і транскордонних загрозах".

"Працюючи з державами-членами і в тісній координації з НАТО, ми запропонуємо низку оборонних проєктів загальноєвропейського інтересу, починаючи з Європейського повітряного щита і кіберзахисту. Ми забезпечимо, щоб ці великі проєкти були відкриті для всіх, і використовуватимемо всі наявні в нас інструменти - як регуляторні, так і фінансові, - щоб гарантувати, що їх буде розроблено, побудовано і розгорнуто на європейській землі якомога швидше", - заявила фон дер Ляєн.