RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Голосуйте за свиню: в Росії розкритикували мультяшну агітацію за партію Путіна

Російський журналіст Антон Орєх жорстко розкритикував інцидент з агітацією за кандидатів від партії "Єдина Росія" Миколу Дьомкіна і Михайла Черепанова, в якій брали участь герої популярних дитячих мультиків Свинка Пеппа і Фіксик.

Про це він написав у блозі на "Эхо Москвы".

"Це тільки розум буває обмеженим, а дурість – безмежна. Дурь багатолика, дурість не знає перешкод. Дурь приймає різні обличчя. Наприклад, Фіксика, Свинки Пеппы і черепашки Леонардо. З якої причини саме ці три маскота були обрані як образи рекламної кампанії пермських кандидатів від "Єдиної Росії", я не знаю. Можливо, в коморі просто не було інших костюмів", - пише журналіст.

На його думку, ці дивні образи, спрямовані на дітей, створюють у них викривлену картину світу, в якій Дьомкін і Черепанов стануть "найвідомішими чарівниками".

"Раз вже Черепанов і Дьомкін вживаються в образ чудотворців, так нехай одним помахом чарівної палички залатають дірку на перехресті, дадуть гарячу воду в трубу і наситять дешевими вітчизняними товарами полиці універмагів. Вихід до дітей ряженої Свині, Черепахи і Фіксика дає нам також і певний прогноз на майбутнє. Справа в тому, що діти поки не мають права голосу. Але якщо їх вже в дитячому саду агітують за Дьомкіна і Черепанова, значить, ці два громадянина мають намір керувати в Пермі мінімум 15 років", - обурюється Орєх.

У той же час він підкреслив, що, коли юні перм'яки підростуть, вони навряд чи запам'ятають імена кандидатів, але добре запам'ятають зовнішній вигляд агітаторів.

"І з великою ймовірністю будуть шукати в бюлетенях, коли підростуть, не Миколу Дьомкіна і Михайла Черепанова, а Фіксиків, Черепашок та Свиней. І я вважаю, що це в принципі було б непоганою альтернативою. Ну, хіба гірше кому-небудь стане, якщо в парламенті Пермі будуть засідати Сімка, Нулик, Папус, Дедус і Фаєр? Або Леонардо, Мікеланджело, Рафаель і Донателло? Та навіть якщо там буде засідати Свинка Пеппа, великої біди для Пермі не буде. Образ свині взагалі дуже гармонійно вписується в наш буденний ландшафт", - зазначає журналіст.

Як повідомляв "Апостроф", відео божевільної агітації Єдиної Росії серед дітей було оприлюднено на цьому тижні.