RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

У Росії розповіли про психологічну травму Путіна, нанесену Україною

Колишній головний редактор російського телеканалу "Дождь" Михайло Зигар вважає, що Помаранчева революція в Україні 2004 року завдала президенту РФ Володимиру Путіну серйозну психологічну травму.

Про це він сказав в інтерв'ю виданню "ЛІГА.net".

"Саме в Україні в 2004 році Путін отримав першу серйозну психологічну травму. Тоді Володимир Володимирович вперше переконався, що існує страшна американська змова, жертвою якого він є. У Путіна не було ніяких сумнівів в тому, що Помаранчева революція - це американська спецоперація. Він так вирішив тому, що виділив величезні гроші і відправив з Москви в Україну дуже багато фахівців. Ті довго тут сиділи, поділили всі гроші, до самого останнього моменту телеграфуючі, що утримують контроль. Коли ж виявилося, що не все так добре, то ці фахівці не могли зізнатися, що розікрали виділений бюджет, нічого не роблячи. Тому пояснили все просто: ворог витратив ще більше", - сказав Зигар.

За його словами, саме з цього моменту Путін почав переконуватися, що існує заокеанський ворог, який плете інтриги в Україні і намагається оволодіти нею.

"І чим далі, тим більше він в своїй думці затверджувався. Тому Україна - це дуже особисте й болюче питання", - заявив російський журналіст.

Як повідомляв "Апостроф", екс-радник президента РФ Андрій Ілларіонов заявив, що першу спробу захоплення України та анексії Криму Путін робив під час Помаранчевої революції.