RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

17 квітня

Всі новини

У Росії пояснили, як терористи типу Стрєлкова можуть пройти в Держдуму

Російський опозиціонер, екс-глава компанії "Юкос" Михайло Ходорковський пояснив, чому в Росії не вийде провести чесні парламентські вибори найближчим часом, навіть якщо впаде режим президента РФ Володимира Путіна.

Про це опозиціонер повідомив у інтерв'ю російському виданню Slon.

"Навіть якщо режим впаде завтра, зрозуміло, що післязавтра провести чесні вибори не вийде. Почнемо з того, що зробити це не дозволяють існуючі закони – не допущені певні політичні фігури і партії, а сам процес виборів обумовлений вимогами, які не дають можливості точно відобразити думку виборців", - сказав Ходорковський.

Також він підкреслив, що значний вплив на результат парламентських виборів у РФ здійснюють регіональні представники політичної еліти.

"Візьмемо для прикладу такої поважної людини, як губернатор Кемеровської області Аман Тулєєв. У нього справді дуже великий вплив у регіоні. Скаже Тулєєв голосувати за Путіна, будуть голосувати за Путіна", - зазначив Михайло Ходорковський.

На уточнення журналіста "А скаже за Ходорковського..." опозиціонер відповів: "Значить, будуть голосувати за Ходорковського. Або за Навального, Явлінського, Стрєлкова...".

"Тепер візьмемо політичні партії, які підуть на вибори. Їх весь час тиснули, вони не можуть виникнути миттєво", - додав опозиціонер.

Як повідомляв "Апостроф", Ходорковський заявив, що Путін вбив Росію саме на Донбасі.