RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

У Путіна розповіли про випробування нової зброї

У найближчі 2-3 роки РФ проведе випробування нової протиракети ближньої дії російської системи ПРО.

Про це в ефірі радіостанції "Ехо Москви" розповів начальник відділення бойових алгоритмів і програм з'єднання протиракетної оборони (ПРО) ВКС Росії полковник Ільгар Тагієв.

За його словами, щорічно для підтвердження тактико-технічних характеристик 1-2 випробувальних пуски протиракет проходять на полігоні Сари-Шаган (військовий полігон в Казахстані, розташований на північному заході і на заході від озера Балхаш в пустелі Бетпак-Дала на територіях Карагандинської і Жамбілської областей).

На цьому ж полігоні будуть проводитися випробування нового покоління протиракети, яка зараз створюється в РФ.

Тагієв зазначив, що зараз на озброєнні є засоби перехоплення, у яких немає аналогів у світі. За його словами, швидкість польоту протиракети "становить не менше 3 кілометрів в секунду, що перевищує швидкість кулі в кілька разів".

Як повідомляв "Апостроф", начальник Космічного командування ВПС США генерал Джон Хайтен заявив, що РФ розробляє зброю, в тому числі лазерну, проти супутників в космосі. У Пентагоні зазначили, що застосування такої зброї в космосі призведе до створення на орбіті великої кількості уламків, які ускладнять доступ США до своїх космічних апаратів.

За матеріалами видання "Новая газета"