RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

У Росії пояснили, чому Україна не зможе домовитися з Путіним

Російський політолог, доктор політичних наук Михайло Савва пояснив, чому Україна не зможе домовитися з президентом РФ Володимиром Путіним.

Про це Савва розповів в інтерв'ю Online.ua.

За його словами, конфлікт на Донбасі може вирішитися тільки в разі зміни в Росії політичного режиму. Він відзначає, що і в такому випадку не все буде просто з врегулюванням, але зміна путінського режиму є першим кроком, який може бути результативним.

Політолог зазначає, що для Путіна є умовами виживання збереження напруженості в Україні або навіть пряма війна. Він нагадує, що саме за рахунок експансії та ігри на імперських почуттях росіян Путін придбав сплеск популярності.

Савва вважає, що Кремль вирішив удатися до стратегії замороженого конфлікту, в якій бере на себе роль посередника, і це дозволяє йому керувати ситуацією. Політолог зазначає, що аналогічні сценарії на пострадянському просторі були реалізовані в Придністров'ї, Абхазії, Південній Осетії, Нагорному Карабасі.

Російський експерт називає режим Путіна імітаційним, вказуючи, що в РФ імітують демократію, судову і правоохоронну систему, зовнішньополітичні відносини.

"Тобто, говорить одне, а робить інше. Про що тут можна домовлятися? Максимум — про перемир'я", — резюмує політолог.

Як повідомляв "Апостроф", раніше російський політик Григорій Явлінський пояснив, чому Путін хоче відхопити шматок України.