RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Переговори "нормандської четвірки": названо сценарій, за яким РФ буде розхитувати ситуацію в Україні

Росія буде використовувати боязнь України накликати на себе критику Заходу і тим самим впливати на ситуацію в країні.

Про це йдеться у колонці політичного експерта Євгена Магди на сайті Online.ua.

Він нагадує, що зустрічі "нормандської четвірки" більше спрямовані на збереження іміджу учасників, а не на вирішення проблеми. Приміром, після таких зустрічей не проводяться прес-конференції та не приймаються документи. Та й домовленості на практиці ігноруються Росією. У той же час, на думку експерта, Україна не може відмовитися від такого формату.

"У Кремлі надають перевагу тактиці дрібного фолу на Донбасі в надії, що арбітри з Берліна і Парижа цього не помітять", - пише Магда.

Чергова зустріч у "нормандському форматі" запланувала на 16-17 лютого. Це дата напередодні річниці розстрілу Небесної Сотні і експерт очікує будь-якого випаду від міністра закордонних справ Сергія Лаврова з цього приводу.

"Я б не виключав озвучування Лавровим якоїсь капості, здатної підіграти бажаючим качнути ситуацію в Україні. Але це максимум, на який сьогодні здатний Кремль. Там розраховують, що українці з'їдять себе самі", - вважає експерт.

Як повідомляв "Апостроф", Петро Порошенко розповів про позицію України на майбутніх переговорах у "нормандському форматі".