RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

Звернення Собчак до Порошенка: український журналіст дав сумний для російської опозиції прогноз

В Україні існує міф, що російські громадські активісти та політики, які виступають проти президента РФ Володимира Путіна, є друзями України.

Таку думку висловив український журналіст Роман Цимбалюк, коментуючи звернення російської телеведучої Ксенії Собчак до президента України Петра Порошенка з критикою рішення про заборону російських соцмереж, передає "ГОРДОН".

На його думку, саме цим міфом про хорошу російську опозицію пояснюється те, як болісно сприйняли українці слова Собчак.

"Взагалі бурхливу реакцію в Україні викликала фраза Собчак про те, що Порошенко четвертий рік веде війну зі своїм народом. Про що за фактом ці слова нам говорять? Собчак - це те ж саме, що Путін. Або, наприклад, Ходорковський і Навальний, які теж розповідають про "кримнаш". Хоча при цьому вони начебто періодично і критикують Путіна ", - заявив Цимбалюк.

За його словами, ставлення російських опозиціонерів до України залишається таким же імперським - "ми з вами брати, але якщо вам щось не подобається, ми за два дні приїдемо в вашу країну на танках". При цьому, в Россі вірять, що в усьому винна українська влада, а якщо її змінити, то відносини двох країн повернуться до того, якими вони були до війни.

"Я думаю, незабаром для України хороших росіян не буде існувати взагалі. Єдиний виняток, напевно, складуть ті росіяни, які будуть воювати на Донбасі на нашому боці", - підсумував Цимбалюк.

Нагадаємо, раніше російський журналіст Аркадій Бабченко різко відповів на звернення Ксенії Собчак до Петра Порошенка з критикою його рішення про заборону російських соціальних мереж.