RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

​Менше крадуть всередині країни: Невзоров пояснив вигоду Росії від війни в Сирії

Тривала військова компанія в Сирії допомагає Росії не тільки утилізувати застарілі снаряди, але і зменшити кількість крадіжок в армії всередині країни.

Таке пояснення дав російський публіцист Олександр Невзоров в ефірі радіо "Ехо Москви".

Говорячи про можливість виведення російських військ з Сирії, він підкреслив: "Треба ще прикинути, що є більш руйнівним – війна в Сирії або мир у Сирії. Зараз поясню. У мене просто на відміну від вас дуже багато було можливостей відверто розмовляти з генералами, міністрами оборони, і кожний раз, коли заходила мова про яку-небудь війну, мені наводився абсолютно залізний аргумент і аргумент, що військові операції, які відбуваються за межами країни, вони суттєво зменшують крадіжки військового майна на місцях у військових містечках".

Таким чином, каже Невзоров, всередині Росії зменшується кількість тих, хто краде, оскільки вони переміщуються в інше місце: "Те ж саме стосується і бойових, і не бойових втрат. Тобто, ще невідомо, що більше розоряє Росію – мир або війна. Але потім, не забувайте, що існує набір давніх боєприпасів, які треба періодично утилізувати".

Публіцист пояснив, що в Росії на складах лежать сотні тонн боєприпасів, проте їх просто ніде знищити, оскільки на призначених для цього полігонах "вже давно стоять генеральські дачі, котеджні селища".

Як повідомляв "Апостроф", в жовтні минулого року російський генерал, фахівець в області геополітики Леонід Івашов розкрив на росТБ справжні цілі кампанії РФ в Сирії.