RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Жах і комплекси: у Росії розповіли, що Путін готує своїй країні

Єдине, що може запропонувати президент РФ Володимир Путін своєму електорату під час виборчої кампанії - це підтримка імперських комплексів населення, а також страх перед майбутнім.

Таку думку висловила російський політолог Лілія Шевцова в своїй колонці на "Апострофі".

За її словами, намір побудувати нову президентську кампанію чинного президента РФ на ідеї майбутнього сумнівно, оскільки консолідація російського суспільства Кремлем і легітимація влади Путіна здійснюється через відмову від бачення майбутнього і повернення в минуле - до селективної, вибіркової історії.

"Для того, щоб мати образ майбутнього, потрібно мати образ, принаймні, якогось оновлення, потрібно дати населенню надію, потрібно дати місію політичному класу. А зараз у нас, так би мовити, основне завдання Путіна - це відтворення статус-кво . Статус-кво не може мати майбутнього. Ось в цьому основна проблема!" - підкреслила Шевцова.

Вона зазначила, що Кремлі володіє політтехнологіями, які можуть консолідувати [суспільство] на основі міфології сили, ущемлення, комплексів, але через них неможливо побудувати майбутнє.

Тому, на думку експерта, в кінцевому підсумку, не зумівши запропонувати Росії нове майбутнє, я думаю, Кремль повторить шлях інших популістських режимом в стадії згасання.

"З уже вичерпаних фінансових ресурсів будуть давати подачки, перш за все своїй традиційній [електоральній] базі - бюджетникам, тобто пенсіонерам, вчителям, лікарям та представникам силових структур. Також спробують створити враження: краще мати те, що маємо; давайте продовжимо цю погоду, нехай вона і неприємна! Краще, ніж щось, що може нам загрожувати.

Як колись фільми [Альфреда] Хічкока будувалися на ідеї саспенсу, загрози чогось незрозумілого, жахливого, хаотичного, апокаліптичного. Ось на цьому і буде будуватися кампанія ", - поди ожила Шевцова.

Докладніше про перспективи виборчої кампанії Володимира Путіна і подальшу долю його режиму читайте в колонці Лілії Шевцової "Майбутнє розсипається на порох: Путін втрачає контроль над Росією", яка опублікована на "Апострофі".