RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

У РФ розповіли, як оточення Путіна дало задній хід перед США через нові санкції

У Кремлі перелякані новими санкціями США проти Росії, зокрема, наміром Вашингтона зайнятися активами російської еліти на Заході.

Таку думку висловив російський політолог Андрій Піонтковський в своїй колонці на "Апострофі".

"Мені здається, це викликає зараз в Москві розгубленість і сум'яття. Я дивлюся зараз досить докладно божевільні російські шоу: найбільш наближені до Кремля учасники цих шоу проштовхують думку, що ось нарешті ми відповіли, відповіли дуже розумно і не підемо по шляху ескалації і так далі . Мені здається, що в Москві задумалися, що з цього обміну ударами їм треба якось виходити. Немає ніяких натяків на те, що щось буде робитися додатково найближчим часом", - заявив експерт.

Піонтковський підкреслив, що новий закон про санкції є образливим для всієї російської політичної верхівки.

"Там багато секторальних заходів щодо російської економіки, позбавлення її кредитів, технологій. Але найскандальніший розділ - це доручення фінансовій розвідці протягом 6 місяців подати дані про активи на Заході практично всієї політичної верхівки і всього оточення Путіна", - зазначив політолог.

На його думку, рішення Кремля про конфіскацію дачі, що належить посольству США в Підмосков'ї, це спроба не ескалації конфлікту, а сигнал про бажання вийти з-під американського удару.

Детальніше про реакцію російської влади на можливі нові санкції з боку США читайте у матеріалі "США вдарили Росію по уразливому місцю: Кремль розгублений", який опубліковано на "Апострофі".