RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

21 квітня

Всі новини

У Молдові вирішили обмежити обов'язки Додона через саботаж призначення глави Міноборони

Конституційний суд Молдови дозволив затвердити кандидатуру міністра оборони спікеру парламенту Андріану Канду або прем'єр-міністру Павлу Філіпу замість президента країни Ігоря Додона.

Про це пише Newsmaker.

12 вересня Філіп запропонував Додону кандидатуру на посаду міністра оборони Еуджена Стурзи, але президент її відхилив. Пізніше прем'єр Молдови повторно висунув цю кандидатуру, але Додон знову не підписав указ про призначення. Кабмін Молдови звернувся до Конституційного суду країни щоб з'ясувати, як діяти в подібних ситуаціях.

Конституційний суд постановив, що в разі відмови президента призначити запропонованого правлячою партією міністра оборони, це можуть зробити спікер або прем'єр без згоди та участі президента.

У свою чергу, Додон заявив, що він не визнає призначеного таким чином міністра оборони. Рішення Конституційного суду він назвав узурпацією влади і пообіцяв, що правляча Демократична партія і Конституційний суд "відповідатимуть за всі беззаконня".

Як повідомляв "Апостроф", раніше Конституційний суд Молдови анульовано указ Додона про проведення референдуму щодо розширення повноважень президента.