RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

У Казахстані частково відключили російські телеканали: названа причина

АТ "Казахтелеком" (ID TV) і "АлмаТел Казахстан" (Алма ТБ) з понеділка, 11 грудня, відключили ретрансляцію російських телеканалів "НТВ-Мир", "РТР-Планета", "Россия-24" і "Россия-Культура"

Про це передає Zakon.kz.

Причиною цього стало зростання вартості прав за ретрансляцію. У компанії повідомили, що мають намір продовжити переговори, але спробують зберегти колишні умови за договорами.

За словами джерела, який знайомий з ситуацією, з січня поточного року багато російські телеканали трохи підвищили ціну ліцензійних прав на мовлення.

Відзначається, що більшість кабельних операторів Казахстану уклали договори і набули права на мовлення, але не АТ "Казахтелеком" (ID TV) і "АлмаТел Казахстан" (Алма ТБ).

Звертається увагу, що зазначені оператори в 2017 році віщали російські телеканали без відповідних прав. А коли представники телеканалів РФ зажадали купити ліцензію, а також заплатити за весь період незаконного мовлення, казахстанські оператори відмовилися від цього, висунувши ультиматум: або оплата буде здійснюватися за тарифами 2016 року або ж телеканали просто відключать.

Представники ВГТРК (Всеросійська державна телевізійна і радіомовна компанія) заявили, що мають намір продовжити врегулювання даного питання, як за столом переговорів, так і в юридичній площині.

Як повідомляв "Апостроф", у журналістів прокремлівського телеканалу RT відкликали акредитацію у Конгрес США.