RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Його це сильно образило: у США розповіли, як вторгнення Путіна в Сирію пов'язано з Майданом у Києві

Президент РФ Володимир Путін сприйняв підсумки Євромайдану в Києві як образа з боку США, що було одним з головних чинників у вирішенні надати військову підтримку режиму Башара Асада у Сирії.

Про це пише видання The Atlantic.

"Демонстранти простояли всю зиму, поки поліція відкрила вогонь по них, убивши близько 100 осіб. На наступний день, 21 лютого 2014 року, Янукович підписав план політичного замирення, який підтримали Росія, США і ЄС, але в ту ж ніч він втік з столиці. Путіну було ясно, що сталося: США скинули його найближчого союзника в країні, яку він вважав продовженням самої Росії. Всі ті гроші, які США витратили на продемократичні НУО в Україні, окупилися. Присутність заступника секретаря Держдепартаменту Вікторії Нуланд, яка роздавала печиво на Майдані під час протестів, тільки посилило його найгірші побоювання", - пише видання.

Заступник радника зі стратегічних комунікацій Білого дому часів Барака Обами Бен Родс сказав, що Путін сприйняв зазначені події як напад на нього самого.

"Майдан швидко все змінив. Путін завжди був антагоністичним і агресивним. Але після Майдану він образився. Почався справжній бій, в деякому сенсі. Для Путіна Україна була такою ж частиною Росії, так що він сприйняв це як напад на нього", - сказав Бен Родс.

Відзначається, що близьке до Кремля джерело підтвердив цю думку.

Він додав, що протягом наступних двох років Путін у кожному телефонному дзвінку Обамі звинувачував США у допомозі зміни режиму в Україні.

Видання пише, що зміна режиму в Лівії та Україні призвело до того, що Росія підтримала Башара Асада в Сирії.

"Ніхто більше (не впаде в результаті зміни режиму, - ред.)", - сказав екс-начальник відділу персоналу Держдепартаменту Джон Фінер, характеризуючи підхід РФ до Сирії.

Як повідомляв "Апостроф", видання The Atlantic розповів, як саме діє Путін на міжнародній арені.