RU  UA  EN

Понеділок, 3 червня
  • НБУ:USD 40.50
  • НБУ:EUR 43.75
НБУ:USD  40.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 червня

Всі новини

Що після Путіна? Розвідник дав прогноз для Росії

У найближчі кілька років у Росії буде існувати нинішній політичний режим, а потім Володимир Путін призначить свого приймача або систему знесуть масові протести в РФ.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів екс-голова Служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж.

"Гадаю, найближчі 5-7 років росіянам доведеться жити саме за такого жорсткого режиму. І, на жаль, більша частина російського суспільства до цього готова, тому що в них немає практики демократичного життя, є лише режим залежності від якогось царя. У російській державі немає традицій вільного формування парламенту, обрання керівника, формування громад тощо. Вони поступово дозріють до цього, хоча цей процес триваліший, ніж був у нашій державі. Там потужні традиції всебічного контролю над громадянам", - каже Маломуж.

Догляд Путіна в майбутньому він порівняв з періодом в СРСР після смерті Йосипа Сталіна.

"Тут важливо згадати, що відбувалося після Сталіна, наприклад. Тоді відбулося певне потепління й почався дещо неконтрольований процес. Путін хоче, щоб такого неконтрольованого процесу не було. Один із варіантів – це підготовка свого наступника, [міністра оборони РФ Сергія] Шойгу, наприклад, або іншого такого ж. Це лише один із можливих варіантів, але він не 100-відсотково достовірний, адже до того часу суспільні протести можуть набути такої сили, що зметуть і наступників Путіна, і їхнє оточення. Тоді почнеться інше життя цієї держави", - зазначив екс-голова Служби зовнішньої розвідки.

Однак він підкреслив, що не хотів би кривавої зміни влади в РФ, оскільки це може негативно відбитися і на Україні: "Дестабілізована Росія стане серйозним викликом для України – коли падає велика шафа, то це відчувають усі навколо".

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": Путіну дають шанс піти з Донбасу, консультації вже ведуться - екс-глава зовнішньої розвідки України