RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Перестав бути рукопожатним: в Україні вказали на серйозну проблему Путіна

Президент Росії Володимир Путін втратив легітимність на міжнародній арені після розв'язання двох війн в Україні та Сирії, а чергова демонстрація лояльності населення РФ на виборах йому не допоможе.

Про це "Апострофу" розповів експерт Інституту політичної освіти Олександр Солонтай.

За його словами, існує два аспекти поняття "легітимності": внутрішній і зовнішній. Усередині Росії Путін легітимний і є "справжнім царем", оскільки, "росіянам в голові потрібен цар". А в зовнішньому аспекті Путін перестав бути легітимним і рукоподаваним лідером після того, як розв'язав дві війни - в Україні і Сирії.

"Тобто Путін втратив легітимність, і вибори йому не допоможуть. І це відіб'ється на тому, як він буде вести себе і що робити як президент. На мою думку, будучи президентом, він буде намагатися вирватися з цієї пастки, в яку сам себе загнав. Він буде намагатися сторгуватися - сказати світові: мовляв, добре, я вже наробив справ, давайте тепер подумаємо, як це виправляти, тому що всередині країни мене підтримують. А світ буде відходити від нього і не подавати йому руки, розуміючи, що він недоговороздатний , отже, немає ніякого сенсу з ним домовлятися, він все одно нічого не виконає ", - говорить експерт.

Докладніше про перспективи путінського режиму читайте в матеріалі "Апострофа": Вже зрозуміло, з чого почнеться крах Путіна: що потрібно робити Україні.