RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

У кращих традиціях СРСР: в Росії розкрили секрет успіху путінської пропаганди

Реакція РФ на недавні бомбардування Сирії коаліцією США і їх союзників в черговий раз показала, що Кремль вміло використовує комплекси населення Росії для своєї пропаганди і посилення влади путінського режиму.

Про це на своїй сторінці в Facebook пише російський соціолог Ігор Ейдман.

"Радянським людям розповідали, що вони живуть в найвеличнішій і передовій країні, а США - головний суперник і ворог, але ми все одно крутіше. Виростаючи, жителі СРСР стикалися з убогістю і ідіотизмом російського побуту і дізнавалися, що в інших країнах (і, що найприкріше, в США) люди живуть набагато краще. Це зіткнення викликало когнітивний дисонанс: якщо ми такі великі, чому ми так убого живемо. Звідси хворобливе роздвоєння свідомості, глибокий комплекс неповноцінності, що компенсується періодичними нападами манії величі і маренням переваги над усім світом ", - пише Ейдман.

За його словами, Кремль завжди вмів провокувати ці напади, використовуючи їх для консолідації населення навколо своєї влади. Саме в цій опорі на радянську традицію частково криються причини ефективності путінської пропаганди.

"Що б не трапилося, влада оголошує про свою чергову блискучої перемоги, періодично міняючи показання прямо по ходу п'єси. Населення, трохи повагавшись, вірить новій брехні. Адже вона, як чудодійна психотропна мікстура, позбавляє від комплексів і виводить з депресії. "У нас тепер є ракетна суперзброя. Американці в паніці, вони нас бояться. Трамп не посміє бомбити Сирію, інакше ми йому вдаримо... Ой, він здається все-таки бомбить. Але це не наша зона відповідальності, та й саме бомбування невдале, навіть не вбили нікого... Загалом, ми все одно перемогли". Все це вже було в радянському минулому", - резюмує соціолог.

Нагадаємо, в США заявили, що готові завдати повторний удар по Сирії, якщо режим Башара Асада знову використає хімічну зброю.