RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Не розумію, чому мене змушують вчити мову: журналіст розповів про показовий діалог з росіянином з Литви

Деякі росіяни з Литви вважають, що після Другої світової війни литовців необхідно було депортувати, так само як німців з Калінінграда (колишнього Кенігсберга).

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє російський журналіст Максим Горюнов.

Він переказує свій діалог з випадковим попутником в поїзді Москва - Калінінград. Співрозмовник виявився з литовського міста Клайпеда. Він повідомив журналісту, що дивиться на Калінінград з заздрістю.

"У Калінінграді ми все правильно зробили. Німців вигнали, а місто собі залишили. Вулиці перейменували, ікони в кірхах повісили. І все. Руська земля тепер. Я ось зрозуміти не можу: чому німців з Кенігсберга можна було вигнати, а литовців з Клайпеди ні?" - наводяться репліки литовського росіянина.

На зауваження Горюнова, що литовці були нацистами, на відміну від німців, росіянин заявив, що це не має значення.

"А яка різниця? Були нацистами, не були. У них міста краще? Море є? Європа поруч? Після війни розклад в нашу користь був. Треба було брати", - розмірковував попутник журналіста.

Головним плюсом від вигнання литовців росіянин вважає те, що йому не довелося б вчити литовський.

"Я взагалі не повинен нічого вчити, розумієш? В принципі не повинен. В Калінінграді німецький вчать? А чому? Вигнали і не вчать. А росіяни в Калінінграді на таких же правах, що й я в Клайпеді. Тільки їм не треба вчити мову, а мені треба. Де справедливість? ", - запитує ображений "завойовник".

Нагадаємо, раніше посол Литви Маріус Януконіс заявив, що його країна надає активну допомогу Україні, оскільки інтереси безпеки в регіоні об'єднують дві держави.