RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

Дозволяють розправлятися з дітьми: відомий журналіст розповів про разючу відмінність між росіянами та українцями

Відомий російський журналіст Євген Кисельов порівняв реакцію росіян на недавні жорсткі розгони мітингів проти президента РФ Володимира Путіна, під час яких заарештовували і били студентів і школярів, з реакцією українців на розгін Майдану в листопаді 2013 року.

Про це він пише у своєму матеріалі для "Ехо Москви".

"Всі, напевно, вже десятки разів бачили ці страшні знімки. І все одно - закриваю очі і знову подумки бачу, як двоє в цивільному ведуть до поліцейського автомобілю маленького хлопчика, руки за спину, ніби особливо небезпечного злочинця. Ось він, символ Росії зразка 2018 року. ось ще один негідник в формі, готовий на службі режиму не пощадити навіть дитини, штовхає перед собою худого підлітка, вивернувши йому руку за спину ... А ось ще одна жертва охоронців путінської стабільності: цілковита дитина, по-дитячому пухкий ще, в окулярах, такий собі "ботаник" зі зворушливим яскраво-жовтим рюкзаком за плечима, як загнаний звір, з виразом жаху на обличчі, намагається на четвереньках втекти від двох "космонавтів" в повному викладенні - але не тут-то було, зараз схоплять і потягнуть", - описує кадри з російських мітингів Кисельов.

Також він згадує, як в подібній ситуації, після того як в ніч з 29 на 30 листопада 2013 року в центрі Києва "Беркут" жорстоко розігнав і побив кілька десятків студентів, через день на вулиці вийшла вся українська столиця.

"Вийшли вже не за Євросоюз чи проти Митного союзу з Росією - вийшли за дітей. Вийшли і ті, хто був проти Януковича, і ті, хто раніше був за нього. Вийшли проти влади, яка сміє піднімати руку на безневинних хлопчиків і дівчаток. Після цього, насправді, у тієї влади більше не залишалося жодних шансів", - зазначає журналіст.

Крім того, Кисельов дорікає дорослим росіянам в пасивності і питає у них, невже вони і побиття своїх дітей знесуть.

"Ну ладно, я розумію, що вам наплювати, хто вами править вже довше, ніж Брежнєв, і буде правити ще мінімум шість років. Я розумію, що ви навчилися, як ми колись за часів Брежнєва, жити в паралельній реальності, сховавшись в "екологічну нішу", де, як вам здається, немає ні Путіна, ні його прісних, ні інших гидот сьогоднішнього російського життя, з якими ви звикли миритися або просто їх не помічати. Але невже ви стерпите ось це - коли б'ють і принижують ваших дітей ? Що ще потрібно, щоб ви прокинулися?", - запитує він.

Нагадаємо, не так давно в російських містах тисячі людей вийшли на акції протесту "Він нам не цар", які були жорстоко придушені силовиками.