RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Винні англійці: мережі повеселила озвучена в Росії дивна версія вбивства Миколи II

Російський журнал відомого режисера і пропагандиста Микити Михалкова "Свій" опублікував статтю, в якій висуває версію, що останнього царя Російської Імперії Миколу II вбили англійці.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє блогер Павло Пряніков.

"Британський консул відстежив операцію зі знищення від початку до кінця. При детальному ознайомленні з фактами майже неминуче виникає питання: а чи не він її безпосередньо курирував? Картина царевбивства досі покрита мороком. Соколов зробив висновок, що катами були "латиші на чолі з Юровським". "Латишів", тобто неросіян, які говорили з акцентом, ніхто в тих краях не знав, вони були приїжджими. І як тут не згадати вище наведену обставину: в місті на той час знаходилася команда, що складалася з шести британських агентів", - цитує журнал блогер.

На його думку, така версія є виключно "зручною" для нинішньої російської ідеології.

"А взагалі версія Микити Михалкова про вбивство англійцями сім'ї колишнього царя була б найзручнішою. Добре пішла б у рамках т. зв. "громадянського примирення" червоних і білих", - пише Пряніков.

У той же час, така версія викликала і жарти користувачів мережі.

"Років через 40 черговий Михалков буде писати, що пенсійний вік в 2018 підвищила Тереза Мей", - пишуть на Twitter сторінці "Рогозін-на-орбіті".

Нагадаємо, раніше офіційний представник Міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова згадала неіснуючу "цитату" колишнього прем'єр-міністра Великобританії Маргарет Тетчер.