RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

З'явилися нові відео та подробиці падіння в Росії пасажирського вертольота

В інтернеті оприлюднили нові відео з місця аварії пасажирського вертольота Мі-8 в Краснодарському краї Російської Федерації, яка відбулася в суботу, 4 серпня, вранці.

Відповідні ролики розміщено в YouTube.

Так, на кадрах зафіксовано густий чорний дим, який піднімається над місцем катастрофи.

У прес-службі авіакомпанії Utair, якій належав Мі-8, розповіли, що вертоліт, який розбився, був випущений у 2010 році Улан-Уденським авіаційним заводом. Командир Мі-8 народився в 1985 році і закінчив Омське льотне училище. За свою кар'єру він налітав 5,9 тис. годин, з яких 2,3 тис. - був командиром повітряного судна.

За даними джерел "ТАСС" і "Інтерфаксу", вертоліт, що зазнав аварії, здійснював службовий політ з нафтоперекачувальної станції № 1 "Ванкор" у напрямку до одного з нафтових родовищ. При цьому обидва вертольота, що брали участь в інциденті, виконували політ без диспетчерського супроводу, і екіпаж орієнтувався на око.

Таким чином, відповідальність за розрахунок відстані між повітряними судами лежала на екіпажі обох вертольотів. Під час зльоту з вертолітного майданчика всі правила безпеки були дотримані, але через 7 хвилин польоту сталося небезпечне скорочення дистанції між двома Мі-8.

За фактом події Слідчий комітет РФ порушив кримінальну справу за ч. 3 статті 263 КК РФ (порушення правил безпеки, що спричинили з необережності смерть двох або більше осіб).

Як повідомляв "Апостроф", на борту Мі-8, що розбився, перебували 15 пасажирів і 3 членів екіпажу, всі вони загинули.