RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Не Україна і Білорусь: стало відомо, яку країну Кремль хоче "згодувати" Путіну

Для збереження влади і авторитету президент Росії Володимир Путін може піти на приєднання Казахстану.

Про це "Апострофу" розповів російський політолог Дмитро Орєшкін.

"Я б звернув увагу на те, що відбувається в Казахстані. Кремлівські стратеги як грамотні і розумні люди повинні розробляти альтернативний варіант. Якщо не вдасться приєднати Білорусь - спробують приєднати Казахстан. Досвідчений Нурсултан Абішевич Назарбаєв розуміє, що йому, на відміну від Лукашенка, що не вдасться забезпечити серйозний опір московським намірам, тому що немає на кого спертися", - зазначив він.

На думку Орешкіна, саме тому Назарбаєв формально позбувся функцій президента, зберігши, втім, за собою всі ключові позиції - з тим, щоб залишитися в пам'яті народу як перший президент суверенного Казахстану, а не та людина, яка прогнулася під тиском Москви.

"У Казахстану немає економічних і військових ресурсів для опору, тому Назарбаєв вважав за краще відійти в сторонку. Дивно, що в Росії і за кордоном про це, здається, ніхто не говорить", - пояснив експерт.

За його словами, в Кремлі планували піти на об'єднання з Білоруссю, але у Путіна не виходить підпорядкувати Лукашенко.

"І не вийде. Тому що за спиною у Олександра Лукашенка є Європа. А Європа на своєму особистому досвіді за останні кілька років переконалася, що Путін - прихильник експансії, авторитарного управління і мілітаризації", - додав він.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа" З Україною не пройшло, але є інші варіанти: два сценарії для Путіна.