RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Опубліковано вражаючі фото і відео святкування Ураза-байраму в Росії

У вівторок, 4 червня, мусульмани відзначають Ураза-байрам, одне з найважливіших свят ісламу, яке завершує пост місяця Рамадан.

У мережі публікують фото і відео святкувань зі столиці Росії, Москви.

Як наголошується, в місті більше 200 тисяч мусульман відвідали святкові молитви поруч з мечетями і на додаткових майданчиках

Напередодні свята вулиці навколо мечетей вимили і огородили для проведення молитов. Вранці в Москві рух на деяких вулицях у районах святкування перекрили, а станція Проспект Миру Кільцевої лінії метро працювала тільки на вихід і пересадку. Зараз метро і автомобільний транспорт працюють в звичайному режимі.

Ураза-байрам, відомий також як Свято розговіння, Ід-аль-Фітр (Свято припинення поста). У цей день прийнято готувати традиційні страви східної кухні, дарувати подарунки рідним і близьким. Також прийнято відвідувати кладовища, поминаючи покійних, читати на їх могилах Коран.

Нагадаємо, священний місяць Рамадан у мусульман розпочався 6 травня. Детальніше про це читайте в матеріалі "Апострофа": Рамадан 2019: традиції і правила мусульманського посту.