RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

ФСБ приготувала "сюрприз" для авіакомпаній в Росії

У Росії за ініціативою ФСБ можуть зробити більш складним порядок допуску авіакомпаній до міжнародних польотів.

Про це пишуть "Ведомости".

Тепер російські авіакомпанії будуть зобов'язані не пізніше ніж за 30 хвилин до вильоту направляти в Федеральне агентство повітряного транспорту (Росавіація, входить в структуру Міністерства транспорту РФ) певні стандартні дані.

Крім того, виліт будь-якого міжнародного рейсу може бути скасований на вимогу ФСБ в разі "загрози безпеки РФ".

Що мається на увазі під загрозою безпеки, в документі не уточнюється.

Перевізник зобов'язаний буде передавати такі відомості: кількість і національність членів екіпажу і пасажирів, найменування вантажу, графік польоту із зазначенням пунктів посадок, пунктів і розрахункового часу входу-виходу з повітряного простору РФ і інших держав.

За порушення правила авіакомпаніям загрожує призупинення дозволу на міжнародні польоти терміном на місяць, за три і більше порушення - призупинення дозволу терміном на рік.

Пропозиція на розгляд російського уряду вніс Мінтранс РФ, проте, за словами джерел видання на ринку, за пропозицією стоїть ФСБ, яке домагається таких змін вже кілька років.

Проект постанови уряду про посилення умов для авіаперевізників проходить публічні обговорення і може вступити в силу в 2020 році.

Як повідомляв "Апостроф", Україна не може розірвати вантажне залізничне сполучення з Росією через зобов'язання перед Євросоюзом.