RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Агонія Кремля і "русского мира": Росії дали сумний прогноз через падіння цін на нафту

Росію попереду очікують серйозні проблеми через падіння цін на нафту, через які Кремлю доведеться економити на зовнішньополітичних проектах.

Про це в своїй статті для "Espreso.tv" пише публіцист Віталій Портников.

"Що відбуватиметься з нами? Забереться Росія з Криму і Донбасу, як швидко припинить війну - ось перше питання, на яке захочуть отримати відповідь читачі. Відповім чесно: Кремль буде триматися за окуповані території стільки, скільки у нього вистачить сил. І у нас, і в Грузії, і в Молдові. Однак почнуть відбуватися зовсім інші, насправді куди більш значущі для майбутнього нашої країни події", - вважає Портников.

На його думку, у зв'язку з економічними проблемами в самій Росії, на пропаганду і прихильників Кремля в Україні та інших країнах залишиться набагато менше грошей, ніж раніше.

"У Росії почнуть економити на “доброзичливцях”. На пропаганді. На політичних повіях. Ми з подивом побачимо, як почнуть зникати проросійські партії, проросійські телевізійні канали, проросійські пропагандисти з соціальних мереж. Як у багатьох любителів “русского мира” різко почне остигати любов до Росії - тому що за неї перестануть виплачувати гонорари", - пише публіцист.

Портников вважає, що до багатьох політиків-популістів і партій в західних країнах, які підтримують Росію, це теж відноситься.

"Багато з них зникне, ніби їх і не було ніколи. Але повернемося в Україну. В Україні ми вже живемо серед живих мерців. Діяльність більшості наших гравців - від олігархів до депутатів - які будували свою кар'єру на примиренні з Кремлем - втратила будь-який сенс. У цьому акваріумі вони не зловлять більше жодної рибки", - заявляє Портников.

"Гроші тепер можна буде знайти - ні, не знайти, а заробити або позичити тільки на Заході. І, звичайно, в нашій країні - якщо грамотно вибудувати її економіку в період економічної пандемії... А те, що ми спостерігаємо сьогодні - і в нашій владі, і в Кремлі - це судоми минулого. Це агонія. До майбутнього все це ніякого відношення не має", - вважає публіцист.

Також про падіння цін на нафту читайте матеріал "Апострофа": За півхвилини до "півночі": чому падіння цін на нафту загрожує війною.