RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Лікарям грошей немає, але вам знайдемо: у Москві під путінський референдум людям роздадуть мільярди

У Росії планують запустити програму з грошовою винагородою за участь в голосуванні за поправки до Конституції.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на РБК.

В рамках проекту "Мільйон призів" громадяни отримають сертифікати на оплату товарів і послуг на загальну суму в 10 мільярдів рублів. Їх роздаватимуть на виборчих дільницях.

"Кожен, хто візьме участь електронно або прийде на виборчу дільницю і проголосує, отримає код, і будуть розіграні бали. Після цього розіграшу людині будуть нараховані бали, якими можна буде скористатися", - пояснив керівник департаменту торгівлі і послуг Москви Олексій Немерюк.

За його словами, сертифікати діятимуть в московських підприємствах сфери послуг, ресторанах і магазинах. Мерія розраховує, що це простимулює зростання споживчого попиту.

Також Немерюк зазначив, що аналогічні акції проводяться у багатьох країнах світу і спрямовані на стимулювання відновлення сфери послуг і торгівлі після спаду через пандемію коронавірусу.

"У зв'язку з цим було запропоновано, що зі свого боку бізнес готовий надати знижки та бонусні акції більш ніж в 3 тисячах магазинів, а жителі, в свою чергу, отримають через портал " \Активний громадянин" більш 2 млн подарункових сертифікатів, якими можна буде оплатити товари і послуги", - додав Немерюк.

У сертифікаті 1 бал дорівнює 1 рублю. Ці гроші люди зможуть витратити до 31 грудня 2020 року.

"Ми розраховуємо, що ця акція зі стимулювання споживчого попиту сукупно може скласти до 10 млрд рублів, які буквально в найближчі кілька місяців будуть запущені в економіку міста", - сказав Немерюк.

Нагадаємо, в Росії влада не виплатила суму грошей медикам, яку обіцяли за боротьбу з коронавірусів.

Як повідомляв "Апостроф", відомий художник Сергій Йолкін висміяв карикатурою зміни, запропоновані президентом Росії Володимиром Путіним в Конституцію РФ.