RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Президент Киргизстану пішов у відставку: перші подробиці

У четвер, 15 жовтня, президент Киргизької Республіки Сооронбай Жеенбеков в зверненні до народу в зв'язку із суспільно-політичною ситуацією в країні, де спалахнули протести після парламентських виборів, заявив про свою відставку з посади глави держави.

Відповідну заяву опубліковано на офіційному сайті президента.

"Я не тримаюся за владу. Не хочу залишитися в історії Киргизстану як Президент, пролив кров і той, хто стріляв у власних громадян. Тому прийняв рішення піти у відставку", - заявив Сооронбай Жеенбеков.

Нагадаємо, що 5 жовтня в Киргизстані почалися виступи опозиції, що не визнала підсумки парламентських виборів. Протестуючі увірвалися в будівлю Білого дому, де знаходяться парламент і адміністрація глави держави, потім попрямували в сторону Держкомітету національної безпеки і звільнили з-під варти екс-президента Алмазбека Атамбаєва і ряд його соратників.

6 жовтня Центральна виборча комісія визнала підсумки виборів недійсними. Прем'єр-міністр, спікер парламенту, губернатори чотирьох областей, мер Бішкека і ряд інших чиновників подали у відставку. А 7 жовтня парламент Киргизстану запустив процедуру імпічменту президента Сооронбая Жеенбекова.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що президент Киргизстану Сооронбай Жеенбеков в зверненні до народу заявив про спробу незаконного захоплення влади в країні.