RU  UA  EN

Середа, 3 липня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.20
НБУ:USD  40.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 липня

Всі новини

У Білорусі заборонили головний опозиційний телеграм-канал з мільйонами підписників: всім їм світить покарання

У Білорусі визнали екстремістським телеграм-канали NEXTA-Live, який активно висвітлює масові протести проти Олександра Лукашенка.

Рішення прийнято Верховним судом Білорусі, повідомляється на його сайті.

Інформація, яка розміщена на телеграм-каналі, а також його логотип визнані "екстремістськими матеріалами". Авторів каналу звинувачують в організації та публічних закликах "до здійснення масових заворушень". Доступ до каналу на території Білорусі буде заборонений.

Заяву про визнання ресурсу екстремістським подало Головне управління по боротьбі з організованою злочинністю і корупцією Міністерства внутрішніх справ.

У прес-службі Верховного суду в коментарі виданню "Підйом" також заявили, що за "розповсюдження екстремістських матеріалів" каратимуть підписників телеграм-каналу NEXTA.

"Ми, як представники суду, не можемо оцінювати правові наслідки тих чи інших дій. Але по загальній практиці, поширенням є активні дії, тому репости, пересилання один одному - так, це поширення. Якщо є в телефоні підписка на канал NEXTA, пересилаєте ви один одному, то так, ви є розповсюджувачем екстремістських матеріалів. Тому звертайте увагу на тому, що репостите", - заявили в суді.

Зараз у телеграм-канала NEXTA понад 900 тисяч підписників, у NEXTA-Live - майже 2 мільйони.

Відзначимо, що NEXTA Live вже перейменувався в Нехта Live.

Як повідомляє "Апостроф", лідера білоруської опозиції і екс-кандидата в президенти Світлану Тіхановську влади Білорусі оголосили в міжнародний розшук "за заклики до дій, спрямованих на заподіяння шкоди національній безпеці".