RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Помер священик РПЦ, який який називав коронавірус "корисним явищем"

Голова Патріаршої комісії РПЦ з питань сім'ї, захисту материнства і дитинства протоієрей Димитрій Смирнов, який раніше переніс коронавірус, помер.

Про це повідомив в Telegram-каналі прес-секретар Синодального відділу з благодійності Василь Рулінський.

"Владика Пантелеймон в Південно-Сахалінську звершив панахиду за новопреставленим батькові Димитрію", - додав він, побажавши "дорогому батюшці" Царства Небесного.

Поки невідома точна причина смерті священика і як вона пов'язана із зараженням коронавірусною інфекцією.

Про зараження протоієрея Димитрія Смирнова коронавірусів стало відомо 8 травня. Медикам довелося його госпіталізувати, оскільки через недавно перенесеної операції священнослужитель був у підвищеній зоні ризику. Тоді його стан медики оцінювали як стабільний.

Раніше цей священнослужитель після літургії назвав пандемію коронавірусу "надзвичайно корисним явищем". За його оцінкою, з тих пір, як почалася пандемія, "егоїзм став скорочуватися, а замість нього активізуються волонтерство, бажання щось зробити для ближнього, розуміння якихось дуже важливих для Церкви християнських якостей душі".

Протоієрей Димитрій Смирнов був відомий також своїми іншими дивними висловлюваннями - він називав цивільний шлюб проституцією і пропонував людям "просити милостиньку".

Як повідомляв "Апостроф", раніше глава патріаршої комісії з питань сім'ї Російської православної церкви Димитрій Смирнов заявив, що жінки "слабкіші розумом" порівняно з чоловіками.