RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

15 травня

Всі новини

Президент Вірменії про угоду щодо Карабаху і її наслідки: головні тези виступу

У ніч на 10 листопада Азербайджан, Вірменія і Росія підписали тристоронню угоду щодо врегулювання ситуації в Нагірному Карабасі. Президент Вірменії Армен Саркісян роз'яснив, що воно означає для його країни.

Основні тези виступу Саркісяна перед представниками культури, спорту і неурядових організацій, опублікував Telegram-канал "Sputnik Вірменія".

Він наголосив на необхідності якомога швидше повернутися до процесу переговорів в рамках Мінської групи ОБСЄ і зазначив, що тристороння угода про перемир'я не визначає остаточний статус Нагірного Карабаху.

За його словами, хоча російські миротворці вже в Карабасі, це не означає, що процес врегулювання конфлікту завершено.

Саркісян додав, що для вірмен по всьому світу, умови угоди стали ударом. Однак не можна допускати вандалізму, побиттів і конфронтації.

"Найголовніша цінність - життя вірменина, і народ, який втратив 1,5 мільйона людей під час Геноциду, не має права розкидатися життями", - сказав він.

Президент Вірменії засудив поведінку мітингувальників, які влаштували погроми в уряді, парламенті і побили спікера парламенту Арарату Мірзояна.

Саркісян наголосив, що першочергове завдання Вірменії - переозброїти армію, зробити її технологічною і боєздатною.

Як повідомляв "Апостроф", вірмени підпалюють свої будинки і тікають з районів біля Нагірного Карабаху, які повинні перейти під контроль Азербайджану.