RU  UA

Як Молдові розібратися з Придністров'ям за допомогою України: названо головний "ключик" до проблеми

Причиною того, що придністровський конфлікт не вирішується вже протягом майже 30 років, є корупція і бажання зробити брудні гроші на його існування.

Таку думку в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV висловив молдовський політичний експерт Оазу Нантой.

Він зазначив, що новообраний президент Молдови Майя Санду прекрасно розуміє, що так званий придністровський конфлікт, з одного боку, не є внутрішнім, але це не означає, що існує ворожнеча між людьми з двох берегів Дністра.

"З іншого боку, вона прекрасно розуміє, що цей конфлікт існує за тим принципом, що ніхто не буде різати курку, яка несе золоті яйця, особливо якщо яйця ховаються в офшорах. Маються на увазі корумповані політики з Кишинева, в першу чергу", - пояснив політичний експерт.

Він наголосив, що саме корупція і бажання зробити брудні гроші на існування цього так званого конфлікту і є основною причиною того, чому цей конфлікт протягом майже 30 років не вирішується.

"Тому боротьба з корупцією - це майже універсальний ключик для більшості проблем, з якими стикається Республіка Молдова", - сказав Оазу Нантой.

Він додав, що разом з тим, на відміну від Ігоря Додона, Майя Санду зробила офіційний візит в Україну.

"І на відміну від Ігоря Додона, який мав дурість оголосити, що Крим є російським, і тим самим зробив себе персоною нон-грата, пан Зеленський привітав Майю Санду. Я дуже розраховую, що на основі партнерства між Україною та Молдовою буде забезпечений додатковий набір умов для мирного поетапного вирішення придністровського конфлікту", - зазначив експерт.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Придністров'я - це курка, яка несе золоті яйця, і Санду це розуміє - експерт з Молдови.