RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

15 травня

14 травня

13 травня

Всі новини

У Росії під час зльоту розвалився на частини військовий літак: фото

У Росії під Новгородом через несправність викотився за межі злітно-посадкової смуги і розвалився на частини військовий російський винищувач-перехоплювач МіГ-31 (за кодифікацією НАТО: Foxhound - "Лисся гонча").

Про це повідомили у Міністерстві оборони Росії російській службі "Інтерфакс".

Зазначається, що ніхто не постраждав.

"29 січня у Новгородській області під час зльоту для здійснення планового польоту, внаслідок технічної несправності літак МіГ-31, викотився за межі злітно-посадкової смуги. Екіпаж не постраждав. Жертв та руйнувань на землі немає", - заявили у відомстві.

За даними Міноборони РФ, зараз проводиться технічне обстеження та обслуговування військового літака. Після цього винищувач буде повернуто до ладу.

Судячи з фото, яке опублікував Telegram-канал "Военный Осведомитель", внаслідок інциденту літак розвалився навпіл.

Фото: t.me/milinfolive

Подвійний надзвуковий перехоплювач великої дальності МІГ-31 призначений для тривалого патрулювання і боротьби з високими літаками-розвідниками, а також стратегічними бомбардувальниками і низьколітаючими цілями. МіГ-31 може одночасно вражати шість та супроводжувати до десяти повітряних цілей.

Нагадаємо, 10 квітня 2021 року російський винищувач МіГ-31 перехопив американський літак-розвідник RC-135 над Тихим океаном.