Фарширована щука часто готується на свята та має вишуканий смак. Кулінарна блогерка каналу "Смачно та гарно вдома" розповіла, як "почаклувати" над цією рибою, аби вона мала справді ресторанний вигляд.
На каналі YouTube господиня покроково пояснила, як потрібно готувати цю страву.
За словами жінки, фарширувати щуку зовсім нескладно, її може приготувати навіть новачок.
Інгредієнти:
- щука вагою приблизно 1 кг;
- 150 г сала;
- 100 г хліба;
- 100 мл вершків;
- одна морквина;
- дві цибулини;
- одне яйце;
- 1 ч. л. солі;
- спеції – за смаком.
Читайте також: "Ніколи не розчарують": як швидко приготувати смачні мішечки з лососем
Приготування
Рибу почистити та добре помити холодною водою. Зробити глибокі надрізи під зябрами, а наступний крок - відрізати голову. Видалити зябра. Голову добре промити.
"Розпатрошити" рибу, вийнявши нутрощі. Качалкою відбити щуку протягом п'яти хвилин.
Аби приготувати начинку для риби, хліб варто залити вершками, подрібнити на м'ясорубці рибу, цибулю, моркву, сало та хліб.
Додати у фарш яйце та посолити. Перемішати та залишити орієнтовно на 15-20 хвилин.
Промити шкіру, наповнивши її фаршем. Голову також наповнити.
Щуку перекласти у форму для запікання. У форму налити 200 мл води. Посолити воду.
Форму накрити фольгою й запікати 45 хвилин за температури 170°С.
Насамкінець змастити рибу олією й запікати її в духовці ще протягом 15 хвилин.
Подавати охолодженою та красиво декорованою. Нехай смакує.
Раніше ми писали, як приготувати соковитий стейк з лосося.
Цікаві новини для вас:
- Рулет - як із ресторану: як приготувати шпинатні млинці із сирною начинкою
- "Вони отримають компліменти": як приготувати соковиті вареники з печінкою та картоплею
- Перець чилі точно знадобиться: Клопотенко розповів, як правильно смажити опеньки